Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Με το βλέμμα στους "16" ο Παοκ


  Την πρόκριση στους 16 του Europa League θέλει να εξασφαλίσει ο Παοκ μετά το 0-0 στο Φρίουλι. Με αμυντικούς προσανατολισμούς στην Ιταλία ο Παοκ πήρε την λευκή ισοπαλία και σήμερα περιμένει στην "καυτή" Τούμπα την Ουντινέζε για να επαναλάβει ίδια εμφάνιση με αυτή πριν 11 χρόνια όπου την είχε νικήσει 3-0 ( το πρώτο παιχνίδι είχε έρθει 1-0 υπερ της Ουντινέζε).

  Ο Παοκ παρόλο που δεν έχει κάποια ευρωπαϊκή διάκριση έχει καταφέρει να αποκλείσει μεγάλες ομάδες όπως Αρσεναλ, Ουντινέζε, Φενερμπαχτσέ, Τοτεναμ και έχει σταθεί άτυχος με ομάδες όπως Σεβίλλη, Μπάγερν Μονάχου, Μπενφίκα όπου έχασε στα πέναλτι. Ακόμα είναι η μοναδική ελληνική ομάδα η οποία έχει θετικό πρόσημο στις νίκες σε  αγώνες Ευρώπης καθώς σε 120 αγώνες έχει 44 νίκες, 41 ισοπαλίες και 35 ήττες. Τέλος αξίζει να αναφερθεί οτι ο Παοκ έχει την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη που έχει πετύχει ελληνική ομάδα καθώς είχε νικήσει έκτος έδρας την Λοκομοτίβ Τιφλίδας με 7-0.

  Η ομάδα της Θεσσαλονίκης φέτος είναι αήττητη στην Ευρώπη έχοντας 6 νίκες και 5 ισοπαλίες (μαζί με τα προκριματικά) οπότε μπορεί να ελπίζει σε μια ευρωπαϊκή διάκριση. Η ομάδα παρουσιάζει διαφορετικό πρόσωπο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο ευρωπαϊκός Παοκ είναι μια συμπαγής ομάδα, δύσκολα δέχεται γκολ και διακατέχεται απο το πάθος για διάκριση. Παίζει αμυντικό ποδόσφαιρο, βγαίνοντας σε αντεπιθέσεις με τους γρήγορους πλάγιους χαφ που έχει και στήριζοντας πολλά στην ισχυρή προσωπικότητα του Πάμπλο Γκαρσία. Στην Ελλάδα όπου πολλές ομάδες είναι κατώτερές του  πρέπει να ανοιχτεί και να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας για να φτάσει στην νίκη.

  Οι προηγούμενες, πολλά υποσχόμενες, εμφανίσεις του Παοκ στην Ευρώπη θέτουν την βάση για μια καλή ευρωπαίκη πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου