Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ο Καζιμ και η τριπλετα της επιθεσης

Με συνταγή Τούμπας ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Αεκ με 2-0, κρατώντας δυνάμεις για το ματς στην Ρωσία σε 4 μερες. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της Αεκ και "καθάρισαν" το παιχνίδι απο το πρώτο εικοσάλεπτο. Ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιθετική τριπλέτα του Ολυμπιακού (Τζιμπουρ, Μιραλλας, Καζιμ).

Η πρώτη εμφάνιση του Καζιμ μπροστά στο κοινό του Ολυμπιακού και η πρώτη του εμφάνιση ως βασικός συνοδεύτηκε απο μια καλή απόδοση. Ο Τούρκος μεσοεπιθετικός φάνηκε  να συνδιάζεται πολύ καλά με τους Μιραλλας και Τζιμπουρ και να ταιριάζει "γάντι" στο σύστημα του Βαλβέρδε.

Πιο αναλυτικά, ο Βαλβέρδε έψαχνε ενα γρήγορο παίχτη απο τα δεξιά ο οποίος παράλληλα να μπορεί να "μπουκάρει" στην περιοχή και να παίζει σαν φορ αν χρειαστεί αλλάζοντας θέση με τον Τζιμπούρ. Εναν Μιραλλας με λίγα λόγια απο τα δεξιά. Ο Καζιμ έδειξε να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά στον τρόπο παιχνιδιού του, και έδειξε επίσης οτι πρεσσάρει ψήλα, χαρακτηριστικό της τακτικής του Βαλβέρδε.

Ακόμα είχε πολύ καλή κίνηση  χωρίς την μπάλα χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ενας παίχτης που παίζει δίπλα στον Ιμπαγάσα. Ο Αργέντινος παίρνει την μπάλα, στο ξεκίνημα της φάσης, κάνοντας πάσα στη κίνηση του δεξιού ή του αριστερού εξτρεμ ο οποίος έχει "βγεί" στην πλάτη της άμυνας και μετα την σπάει στον επιθετικό. Ο Καζιμ έχει όλα τα χαρακτηριστικά να παίξει και σαν εξτρεμ και σαν επιθετικός αλλάζοντας θέση με τον Τζιμπουρ ανακατεύοντας την αντίπαλη άμυνα.

Μένει να δούμε αν η άμυνα της Αεκ φταίει που έπαιξε τοσο καλά ο Καζιμ ή όντως πρόκειται για εναν πολύ καλό παίχτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου